Našou snahou pri príprave vegetariánskych jedál je priblížiť sa k chuti klasického domáceho jedla a taktiež sa radi inšpirujeme novými nápadmi a chuťami iných kultúr. Pri varení prihliadame na charakter a rôznorodosť návštevníkov centra a zároveň tvoríme jedinečné jedlá, v ktorých sa odráža slobodná tvorivosť a skúsenosť každého z nás.
Pri výbere surovín prihliadame na ich pôvod, sezónnosť, kvalitu, čerstvosť a ich environmentálnu stopu. V rámci možností využívame lokálne zdroje, čím podporujeme miestnych producentov.
Veríme, že naše recepty budú pre vás inšpiráciou a povzbudia vás na ceste k zážitku z tvorby vo vašej kuchyni. Tešíme sa na spoločné zdieľanie – vášho/nášho kuchárčenia.
Autori: Lenka Banásová, Petra Bodnárová, Monika Mihálová, Vladimír Milo a Dagmar Milová
Kniha sa dá zakúpiť na webe Komenského inštiútu.